Un student american detinut in Coreea de Nord de la inceputul lunii ianuarie a ar fi fost retinut pentru ca a incercat sa fure o pancarta cu un slogan de propaganda din hotelul din Phenian in care a stat si ar fi recunoscut comiterea de “infractiuni severe” impotriva statului, a informat presa oficiala a regimului Kim Jong-un, citata de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Otto Warmbier, de 21 de ani, student la University of Virginia, a fost retinut inainte sa se imbarce in zborul sau spre China dupa un incident nespecificat la hotelul sau, informa in ianuarie agentia de turism la care recursese.

“Am comis infractiunea de a lua un slogan politic din zona dedicata doar personalului de la Yanggakdo International Hotel”, ar fi spus Warmbier, potrivit agentiei oficiale de presa a Nordului, KCNA.

Un clip video postat de corespondentul CNN pe contul sau de Twitter il arata pe tanar in lacrimi, spunand:

“Am facut cea mai mare greseala din viata mea, dar va rog sa faceti ceva sa ma salvati”.

Warmbier ar fi spus, potrivit KCNA, ca o “diaconeasa” i-a oferit o masina second-hand in valoare de 10.000 de dolari daca poate aduce in biserica pancarta ca “trofeu” din Coreea de Nord.

Aceasta cunostinta a sa i-ar fi spus ca biserica ii va plati mamei sale 200.000 de dolari daca va fi arestat si nu se va mai intoarce, ar mai fi declarat studentul, conform agentiei oficiale de stiri a Phenianului.

Potrivit sursei citate, Warmbier ar fi spus ca “infractiunea mea este severa si premeditata”, adaugand ca a fost impresionat de “tratamentul uman al infractorilor periculosi ca mine”.