Avioane de vanatoare au atacat, duminica dimineata, sase orase din provincia Alep din vestul Siriei, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, la o zi dupa intrarea in vigoare a armistitiului de incetare a ostilitatilor, potrivit Reuters.

Insurgentii sirieni sustin ca atacurile au fost efectuate de catre avioane de vanatoare ruse in sprijinul guvernului de la Damasc, insa Observatorul Sirian care monitorizeaza conflictul spune ca apartenenta avioanelor nu este clara.

"Nu stim care avioane au efectuat atacurile si, de asemenea, nu suntem siguri ca se considera o incalcare a armistitiului pentru ca nu este clar daca aceste orase sunt incluse in armistitiu", a declarat Rami Abdulrahman, directorul OSDO.

Presa de stat siriana nu a mentionat atacurile. Ministerul rus al Apararii a refuzat sa comenteze

Incetarea ostilitatilor, conditie din planul discutat de SUA si Rusia, nu acopera atacurile efectuate de militanti ai Statului Islamic sau ai Frontului Nusra, o miscare afiliata Al Qaeda care a cerut vineri intetirea atacurilor.

Abdulrahman a mai precizat ca unele dintre orasele vizate de atacuri, inclusiv Daret Azza, sunt controlate de Frontul Nusra si alte grupari islamiste.

Rusia a anuntat sambata ca isi va suspenda timp de o zi toate zborurile peste Siria pentru a se asigura ca tintele acoperite de armistitiu nu sunt lovite din greseala.