Principalele orase siriene au experimentat sambata prima zi de calm, dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu fara precedent de la inceputul razboiului dintre regim si rebeli. Exceptie a facut capitala Damasc, bastion al regimului Bashar al-Assad, unde armistitiul a fost incalcat, in mijlocul zilei fiind trase cateva obuze, anunta AFP.

"Un numar mic de teroristi din Douma si Jobar (zonele situate la est de Damasc) au tras mai multe obuze impotriva zoneloe rezidentiale ale capitalei", a declarat o sursa militara care considera, insa, ca aceste atacuri nu reprezinta o violare a armistitiului.

Acordul de incetare a focului a intrat in vigoare sambata la ora locala 00:00 locala, potrivit unei intelegeri incheiate luni intre Rusia si Statele Unite si sustinute de ONU.

Chiar inainte de ora prevazuta pentru oprirea luptelor, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezolutie de sprijinire a armistitiului, iar emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a convocat guvernul si opozitia la o noua sesiune de negocieri de pace la 7 martie, cu conditia ca "incetarea ostilitatilor sa fie la nivel global si accesul umanitar mentinut".