Presedintele francez Francois Hollande a fost huiduit si insultat sambata dimineata de participantii la dschiderea Salonului de Agricultura de la Paris, desfasurat intr-un climat de tensiune foarte ridicat din cauza crizei din sectorul agricol francez, noteaza AFP. ''Daca ma aflu astazi aici, ma aflu pentru a arata ca exista solidaritate nationala si ca vom face totul pentru a ajuta agricultura'', a declarat presedintele francez, la sosirea la eveniment. La doar o ora dupa la debutul vizitei sale, Hollande a inceput insa sa fie huidut si i s-a strigat "Demisia!".

Francois HollandeFoto: Agerpres

Crescatorii de animale si agricultorii francezi sunt grav afectati de renuntarea la cotele europene pentru produsele lactate, scaderea cererii chineze si de embargoul rus.

Calmul a durat doar o ora dupa sosirea presedintelui francez, apoi acesta a fost huiduit si i s-a cerut dmisia. Unii fermieri prezenti l-au numit "las" si l-au acuzat ca "nu este bun de nimic".

In jur de 700.000 de vizitatori sunt asteptati la Salonul International de Agricultura de la Paris, care a inceput sambata si se va incheia pe 6 martie.