Rusia s-a angajat să nu lanseze atacuri împotriva grupurilor siriene considerate de Statele Unite ca făcând parte din opoziția moderată, a declarat Departamentul de Stat al SUA vineri, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unui acord de încetare a ostilităților în Siria, informează Reuters și AFP.

"Este timpul" pentru Rusia, care sprijină guvernul sirian, "să arate prin acțiuni și nu prin cuvinte că ei sunt serioși cu privire la încetarea focului sau o încetare a ostilităților, precum și asupra procesului politic spre o tranziție" în Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, într-un briefing de presă.

"Rușii s-au angajat să nu efectueze lovituri aeriene împotriva grupurilor pe care noi le considerăm ca făcând parte din opoziția moderată", a precizat purtătorul de cuvânt. Regimul sirian și aliatul său rus au bombardat intens vineri bastioane ale rebelilor cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare, programată la 22.00 GMT, a încetării ostilităților, inițiată de Moscova și Washington care au recunoscut dificultatea sarcinii în această