Guvernul german a anuntat vineri ca autoritatile nu stiu unde se afla 13% din cei un milion de migranti inregistrati in 2015, in conditiile in care acestia nu s-au prezentat in centrele de gazduire unde ar fi trebuit sa fie cazati, scrie AFP.

"Cauzele posibile ar putea fi spre exemplu o revenire in tara de origine, continuarea calatoriei spre o alta tara sau intrarea in ilegalitate", a explicat guvernul, intr-un raspuns scris adresat parlamentarilor partidului de stanga Die Linke.

O alta posibilitate este existenta unor date duble in inregistrarile EASY care contabilizeaza migrantii ce doresc sa depuna o cerere de azil si pe baza careia le este atribuit un camin in regiunile germane.

Acest sistem a inregistrat 1,09 milioane de migranti in 2015, un record pentru Germania si pentru Europa.

Depasite de acest aflux, autoritatile au adoptat la finele lui 2015 si la inceputul lui 2016 o serie de masuri pentru a accelera examinarea cererilor de azil si expulzarile dar si pentru a oferi autoritatilor o viziune de ansamblu mai buna.

Germania doreste de asemenea sa creeze primul fisier centralizat cu identitatile migrantilor si toti vor trebui sa primeasca de acum inainte o carte de identitate denumita "dovada de sosire".

Camera inferioara a Parlamentului german a adoptat joi o lege care prevede intre altele ca toti migrantii care nu se prezinta in centrele atribuite nu vor putea beneficia de toate ajutoarele sociale.

Cancelarul german Angela Merkel este tot mai criticat in tara sa, dar si in Europa, pentru deschiderea de care a dat dovada in fata valului de migranti.