Grecia a refuzat sa-l primeasca pe ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, au declarat vineri surse oficiale, crescand cu inca un grad tensiunile dintre cele doua tari declansate de criza migratiei, scrie AFP.

Migranti blocati la granita Greciei cu MacedoniaFoto: Captura YouTube

O sursa din ministerul Afacerilor externe a confirmat o informatie a agentiei oficiale ANA care anunta incidentul.

Reamintim ca Atena si-a rechemat joi ambasadorul de la Viena pentru "consultari", in semn de protest fata de organizarea in capitala austriaca a unei reuniuni a tarilor din Balcani consacrata crizei migratiei si de la care Grecia a fost exclusa.

Tensiunile dintre Grecia si Austria au otravit inca de joi, la Bruxelles, tarile UE care s-au intalnit in incercarea de a pune capat disputelor legate de afluxul de migranti si care risca sa declanseze o criza umanitara de mare amploare.

"Austria ne trateaza drept dusmani", a exclamat ministrul grec pentru Politica migratorie, Yannis Mouzalas, in fata omologilor sai, in cursul acestei reuniuni, potrivit unei surse diplomatice.

Grecia este acuzata de mai multe tari, in fruntea carora se afla Austria, si care ii reproseaza ca nu face destul pentru a apara granita externa a UE prin care numerosi refugiati intra pe teritoriul sau.

Atena considera insa ca Viena incurajeaza o serie de restrictii "unilaterale" la granitele tarilor din Balcani, care au provocat blocarea a mii de migranti pe teritoriul grec.