Un porc mort pe care era scris numele cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit la locul constructiei unei moschei din orasul Leipzig, din landul german Saxonia, a anuntat joi politia germana, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Autoritatile au lansat o ancheta, iar politia a declarat ca ia in considerare posibilitatea ca acest act sa aiba o motivatie politica.

Cuvintele "Mutti Merkel" (Mamica Merkel) au fost scrise cu vopsea rosie pe carcasa de porc. Cuvantul german "mutti" se traduce prin "mamica" si este adesea folosit cu referire la cancelarul german.

Nu este prima data cand locul unde se construieste respectiva moschee este tinta unor astfel de acte. In 2013, mai multe capete de porci au fost descoperite aici dupa saptamani de proteste contra ridicarii moscheii, care va avea minarete.

Un alt incident s-a petrecut in noaptea de sambata spre duminica, tot in landul Saxonia (estul Germaniei), unde o tabara unde urmau sa soseasca migranti a luat foc, in timp ce trecatorii aplaudau, iar unii dintre ei au incercat sa impiedice interventia pompierilor, fapt care a condus si la arestari. Autoritatile presupun ca incendiul a fost provocat.

Dupa ce a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranti veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, Germania se confrunta cu atacuri frecvente asupra taberelor unde sunt gazduiti acestia, actiune puse de autoritati pe seama extremei drepte. Pe plan politic, popularitatea cancelarului Angela Merkel a scazut, in timp ce partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) creste in sondaje.