​Premierul din Cambodgia a ordonat politiei militare sa traga cu rachete din elicoptere daca vad taietori ilegali de lemne. Decizia este parte a demersurilor de stopare a comertului de pe piata neagra, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hun Sen a creat un grup de actiuni condus de comandantul Politiei Militare Nationale, Sao Sokha, pentru a face raiduri in depozite pentru a ataca problema defrisarilor, ce stimuleaza un comert ilegal de milioane de dolari.

"Am trimis deja doua elicoptere pentru raiduri si Sao Sokha nu a tras nicio racheta pana acum" a declarat premierul intr-un discurs televizat. "Am ordonat ca rachetele sa fie trase din aer" a adaugat acesta.

O investigatie de anul trecut a organizatiei de mediu Global Witness a aratat ca cererea din China pentru mobila de palisandru alimenteaza comertul ilegal din Cambogia.

Global Witness a ca taietorii de lemne lucreaza in parteneriat cu oficiali guvernamentali, militari si politie pentru a pune lemnele in ambarcatiuni cu destinatia Hong Kong.

"Unde a disparut toata atentia? Ochii politiei, politia militara ... sau sunt implicati?" a spus Hun Sen, ce suspecteaza o legatura intre oficialitati si cei ce fac comertul ilegal.