Rusia si Ucraina au anuntat miercuri ca tranzitul de camioane grele intre cele doua tari se va relua joi, dupa ce a fost suspendat zece zile in urma unui nou episod al razboiului economic dintre Moscova si Kiev, potrivit AFP.

Premierul ucrainean Arseni Iatseniuk a anuntat ca accepta "cererea oficiala" a Moscovei de reluare bilaterala a tranzitului de camioane.

"Ministerul rus al Transporturilor si ministerul ucrainean al Infrastructurii au cazut de acord asupra reluarii incepand cu ora 00,00 (21,00 GMT) 25 februarie circulatia camioanelor", a confirmat ministerul rus, intr-un comunicat.

Aceste noi tensiuni dintre Moscova si Kiev au inceput la jumatatea lui februarie, cand militantii nationalisti ucraineni au inceput sa blocheze intrarea in Ucraina a sute de camioane rusesti provenind din UE, precum si circulatia celor care se aflau deja pe teritoriul ucrainean.

Ca raspuns, ministerul rus al Transporturilor a suspendat orice tranzit al camioanelor ucrainene in Rusia, dupa care partea ucraineana a adoptat o decizie similara.

Cateva sute de camioane rusesti si ucrainene s-au trezit astfel blocate in cele doua tari si la granitele lor, precum si la frontierele cu terte tari.