Site-ul Agora.md publica o filmare cu drona realizata in satul Holercani de pe malul Nistrului, unde se afla un complex de vile destinat odihnei deminatrilor din Republica Moldova. Jurnalistii moldoveni scriu ca in ultimii 5 ani s-au cheltuit aproximativ 37 de milioane de lei pentru intretinerea complexului rezidential. La intrarea in sat, ei au fost intampinati de ai Pazei de Stat, care le-au interzis accesul pe teritoriul complexului, spunandu-le ca trebuie sa avem "permisiunea celor de sus".

Complexul rezidential de la Holercani a fost construit in anii ¬50 si era locul preferat al demnitarilor sovietici. Dupa 1996, vilele de acolo au fost date in arenda unor oameni de afaceri. In 2001, insa acestea au fost reconstruite si reintoarse in gestiunea statului. In prezent, mai multe ministere si institutii din tara vecina detin aici vile care sunt destinate odihnei colaboratorilor. Potrivit informatiilor oferite de Cancelaria de Stat de la Chisinau, in ultimii cinci ani s-au cheltuit aproximativ 37 de milioane de lei pentru intretinerea acestora, scriu jurnalistii moldoveni.

VIDEO aici.

Satul Holercani este un sat obisnuit, ca orice alt sat din Republica Moldova, cu oameni saraci, drumuri pline cu noroi si multe case parasite. Pe malul Nistrului, pe o suprafata de 65 de hectare si o lungime de aproape doi kilometri, se intind vilele pensiunii Holercani.

Jurnalistii modoveni care au realizat reportajul publicat de Agora.md spun ca au vrut ca "platitorii de impozite sa cunoasca unde le sunt banii si am mers la Holercani pentru a realiza un reportaj despre frumoasele vile destinate odihnei demnitarilor".