Imigrantii capturati de navele de patrulare NATO in Marea Egee vor putea fi deportati in Turcia, in virtutea unui acord intre Alianta Nord-Atlantica si Administratia de la Ankara, anunta secretarul general al organizatiei, Jens Stoltenberg.

Jens StoltenbergFoto: AGERPRES

"NATO si Turcia au stabilit ca imigrantii salvati de nave NATO vor fi trimisi in Turcia daca au tranzitat aceasta tara", a declarat Jens Stoltenberg marti seara, potrivit agentiei AP, citate de Mediafax.

Nave militare NATO au sosit, vineri, in Marea Egee, unde vor monitoriza frontiera dintre Grecia si Turcia pentru a limita tranzitul ambarcatiunilor imigrantilor clandestini.

Este vorba de o misiune a NATO pentru a ajuta Grecia, Turcia si Agentia UE pentru frontiere (Frontex).

Patru nave NATO, sub comandament german, care includ personal militar din Canada, Grecia si Turcia, au sosit vineri in Marea Egee.

Ministrii Apararii ai statelor membre NATO au stabilit recent organizarea unor misiuni de patrulare in Marea Mediterana, in cadrul eforturilor de limitare a tranzitului ambarcatiunilor cu imigranti, in urma unei cereri formulate de Turcia, Grecia si Germania.