Coreea de Nord a avertizat, marti, ca ar putea lansa atacuri impotriva Coreei de Sud si Statelor Unite, in contextul exercitiilor militare organizate de aceste doua tari, potrivit Mediafax.

"Toate mijloacele strategice si tactice ale fortelor revolutionare vor intra in faza operationala preventiva pentru a lovi inamicii, in cazul in care va aparea cel mai mic semn ca ar urma sa efectueze vreun atac", a avertizat marti Comandamentul suprem al armatei nord-coreene.

Phenianul a atras atentia ca va ataca in primul rand Presedintia Coreei de Sud, apoi bazele militare americane din aceasta tara. Circa 28.500 de militari americani sunt stationati pe teritoriul sud-coreean.

Armata sud-coreeana va organiza in martie exercitii militare impreuna cu Statele Unite, pe fondul tensiunilor generate de teste nucleare si balistice efectuate recent de regimul stalinist de la Phenian.

Saptamana trecuta, presedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a avertizat Coreea de Nord cu actiuni dure ca reactie la presupusul test termonuclear efectuat in ianuarie si la testul balistic din februarie.

Washingtonul si Seulul au atras atentia ca activitatile militare ale regimului Kim Jong-Un intra in contradictie cu rezolutii ale Natiunilor Unite.