Emma Coronel, sotia interlopului mexican Joaquin "El Chapo" Guzman, sustine ca acesta este un familist, gasit tap ispasitor de catre autoritatile mexicane, iar viata lui este in pericol din cauza conditiilor de detentie grele impuse dupa recapturarea acestuia in ianuarie, informeaza The Guardian.

Joaquin El Chapo GuzmanFoto: Captura YouTube

In primul sau interviu televizat, Emma Coronel (26 de ani), ce-a de a treia sotie a interlopului, spune ca sotul ei este "torturat incet" in inchisoare, si sufera de tensiune foarte ridicata, ceea ce o face sa fie ingrijorata ca si-ar putea pierde viata.

Este pentru prima data cand fosta participanta in concursuri de frumusete vorbeste public despre cei 8 ani de mariaj cu liderul cartelului Sinloa, unul dntre cele mai puternice organizatii criminale din lume si responsabil pentru o mare parte din traficul de droguri intre SUA si Mexic precum si violentele care il insotesc.

Coronel a fost intervievata pe Telemundo de catre Anabel Hernandez, un cunoscut reporter de investigatii care a primit amenintari cu moartea din cauza materialelor care au dezvaluit legaturi intre liderii cartelurilor, precum Guzman, si oficiali ai statului. Interviul s-a desfasurat intr-un restaurant din Culiacan, capitala statului Sinaloa.

Emma Coronel a sustinut ca nu stie ca sotul ei sa fi fost implicat in traficul de droguri si a declarat ca averea si puterea sotului sau au fost exagerate:

"Orice rau care se intampla oriunde in lume este (pus pe seama - n.red.) lui El Chapo (...) nu este cel mai puternic capo din lume (...) insa guvernul (mexican - n.red) l-a facut cel mai cautat capo din lume poate pentru a ascunde lucruri mai importante."

"Nu este violent, nu este nepoliticos, nu l-am vazut sa zica vreodata ceva urat cuiva", a declarat Emma Coronel.

Coronel s-a nascut in California si are nationalitate dubla americano-mexicana. :-a cunoscut pe Guzman in 2006, cand ea avea 17 ani iar el evadase din inchisoare pentru prima data in 2001. S-au casatorit un an mai tarziu - cand ea a implinit 18 ani - iar fetele lor gemene s-au nascut in Lancaster, langa Los Angeles, in august 2011.