Un sofer care lucra pentru serviciul Uber este suspectat ca omorat sase persoane, la intamplare, intr-un mic oras din nordul Statelor Unite, iar politia incearca sa stabileasca daca acesta a transportat pasageri intre atacuri, informeaza AFP.

"Am contactat politia pentru a face tot ce ne sta in putinta sa ajutam ancheta", a declarat Joe Sullivan, responsabil cu probleme de securitate la Uber. Grupul american a confirmat ca suspectul, Jason Brian Dalton, in varsta de 45 de ani, lucra independent pentru serviciul auto.

Barbatul este acuzat ca a omorat sase persoane sambata seara in trei atacuri armate. Victimele par "sa fi fost alese la intamplare", a declarat Jeff Getting, procurorul din Kalamazoo, un oras cu 76.000 de locuitori din statul Michigan (nord).

Uber a afirmat ca antecedentele suspectului,care a mers duminica la politie, au fost verificate inainte de a fi angajat pentru serviciul de taxi cu sofer. Nu avea antecedente penale, potrivit primelor elemente publice ale anchetei.

Postul de stiri CNN anunta in urma cu o zi ca Dalton ar fi luat calatori intre cele 3 atacuri, citand o sursa apropiata anchetei.

Anterior, un responsabil l politiei din Kalamazoo, Jeff Hadley, a declarat pentru postul local WOOD-TV ca politia investigheaza "relatia (soferului - n.red.) cu Uber si daca a luat sau nu pasageri intre atacuri".

Un barbat sustine ca a sarit din masina suspectului cu mai putin de doua ore inainte de primul atac, pentru ca acesta conducea periculos, a declarat reprezentantul autoritatilor pentru un alt post local, WWMT.