Papa Francisc a declarat joi ca, in opinia sa, candidatul prezidential republican Donald Trump "nu este crestin" din cauza faptului ca a pledat pentru deportarea imigrantilor clandestini, scrie Reuters. Trump a catalogat afirmatii sefului Bisericii Catolice ca fiind "dizgratioase", adaugand ca acesta isi va dori ca el sa fie presedinte "daca si cand" Statul Islamic va ataca Vaticanul.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"O persoana care se gandeste doar sa construiasca ziduri, nu punti, oricine ar fi, nu este crestin. Evanghelia nu spune asa ceva", crede Papa Francisc, la finalul unei vizite in Mexic.

Suveranul pontif a evitat totusi sa le faca recomandari alegatorilor americani daca sa voteze sau nu cu Trump.

Trump a raspuns afirmatiilor papei spunand ca acesta isi va dori ca el sa fie presedinte in cazul in care Statul Islamic va ataca sediul papalitatii.

"Daca si cand Vaticanul este atacata de Statul Islamic, care, asa cum stie toata lumea, este trofeul final al Statului Islamic, va pot promite ca papa isi va fi dorit si se va fi rugat ca Donald Trump sa fi fost presedinte", a declarat Trump intr-un discurs sustinut in Carolina de Sud.