Dupa intalnirea istorica din Cuba cu papa Francisc de saptamana trecuta, patriarhul Kirill, seful Bisericii Ortodoxe Ruse, a facut, in premiera o vizita in Antarctica, unde s-a rugat pentru planeta si s-a intalnit cu pinguini, scriu joi agentiile de presa ruse, potrivit The Guardian.

Patriarhul Kirill in vizita in AntarcticaFoto: Captura YouTube

Patriarhul Kirill a zburat de la Punta Arenas din Chile pana la statia ruseasca Bellingshausen de pe Insula King George, devenind prima sef al Bisericii Ortodoxe Ruse care viziteaza al saptea continent. Statia, unde stau permanent 30 de cercetatori care studiaza conditiile meteorologice, mamiferele marine si calota glaciara, este numita dupa capitanul marinei ruse imperiale Fabian von Bellingshausen, care este creditat cu descoperirea Antarcticii in 1820.

Liderul spiritual a tinut o slujba religioasa in cea mai sudica biserica ortodoxa rusa, si singura de pe continent - o structura din lemn construita in muntii Altai din Rusia si trimisa in Antarctica in 2003.

Dupa ce a stropit cu apa sfintita cercetatorii polari si a tinut o slujba de pomenire pentru cei 64 de exploratori rusi care au murit in Antarctica, patriarhul Kirill a avut ocazia sa se bucure de vara antarctica, temperaturile fiind usor peste limita de inghet.

Biserica Ortodoxa Rusa a postat o inregsitrare cu patriarhul plecand, intr-o salupa, catre tarm unde erau sute de pinguini.

"Ce e micutule? Ce te supara?", a intrebat patriarhul un pinguin mai curajos care a parut ca vrea sa il infrunte, tinandu-si intinse aripile scurte si intinzandu-si gatul.

O fotografie cu patriahul Kirill aflat la cativa metri de pinguin a devenit joi baza pentru un concurs improvizat de explicatii pe Twitter.

"Patriarhul se intalneste cu Kowalski", scrie un utilizator Twitter, facand referire la un personaj din filmul de animatie Madagascar" si seria animata "Pinguinii din Madagascar".

"Cat costa niste opiacee pentru mase?", il intreaba pinguinul pe patriarh intr-un alt mesaj.

Un alt utilizator alaturat o imagine cu un pinguin de una a patriarhului in costumul de ceremonie alb cu negru pentru a atrage atentia la asemanarile de aspect.