Turcia nu va accepta niciodata crearea unui bastion kurd la frontiera sa cu Siria si va continua sa bombardeze pozitiile militiilor kurde din Siria, a declarat miercuri presedintele turc Recep Tayyip Erdogan. "Nu vom accepta niciodata. Nu se pune problema sa ne oprim", a afirmat Erdogan intr-un discurs sustinut in fata prefectilor din Turcia, citat de AFP.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

Turcia va continua sa lupte impotriva kurzilor din Partidul Uniunii Democratice din Siria, a anunat duminica trecuta si premierul turc Ahmet Davutoglu intr-o convorbire telefonica cu cancelarul german Angela Merkel, in pofida apelurilor internationale ca Ankara sa opreasca bombardamentele.

Statele Unite au indemnat sambata Turcia sa inceteze focurile de artilerie vizand forte armate kurde din Siria si ale regimului de la Damasc, in nordul tarii aflate in plin razboi.

Si Franta a cerut duminica Turciei "incetarea imediata" a bombardamentelor asupra zonelor locuite de kurzi in Siria. Franta si-a exprimat "preocuparea in legatura cu degradarea continua a situatiei in Alep si in nordul Siriei" si a cerut incetarea imediata a bombardamentelor - cele ale regimului si ale aliatilor sai in tara si cele ale Turciei in zonele kurde".