Trupa americana de muzica rock Eagles of Death Metal, care canta in sala Bataclan din Paris in 13 noiembrie 2015, cand acolo s-a produs un sangeros atac terrorist, a sustinut marti seara un concert in fata supravietuitorilor atacului comis de extremisti islamisti. La scurt timp dupa ora 21:00, rockerii californieni au fost intampinati pe scena de la Bataclan cu aplauze si ovatii de un imens public, inclusiv multi supravietuitori ai atacului, dintre care unii au venit in carje.

"Vom petrece clipe frumoase in seara asta, nimeni nu ne poate opri", a strigat Jesse Hughes, liderul trupei. In mijlocul primei melodii, "I only want you", trupa s-a oprit din cantat. "Sa ne acordam un moment in care sa ne amintim", a spus Josh Homme din spatele tobelor sale. In mai putin de un minut, piesa a fost reluata. Soldati si politisti au stat de paza afara si 30 de psihologi erau prezenti pentru fanii traumatizati, scrie AFP.

Biletele pentru concertul de marti seara se epuizasera in numai 30 de minute de la punerea lor in vanzare. Supravietuitorii de la Bataclan au primit invitatii gratuite.

Trupa de rock tinea o reprezentatie in fata a circa 1.500 de persoane in seara de 13 noiembrie cand trei teroristi inarmati cu arme de asalt au intrat in sala si au inceput sa traga si sa arunce grenade de mana, parte a unei serii de atacuri teroriste revendicate de Statul Islamic.

Atacul violent a facut 133 de morti si peste 350 de raniti.