Ambasadorul Siriei la Moscova a acuzat luni aviatia americana ca a "distrus" un spital sustinut de catre organizatia Medecins sans frontieres (MSF) in regiunea Idleb, respingand acuzatii prin care Washingtonul incrimina regimul sirian si pe aliatul rus al acestuia, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Spital al Medici fara Frontiere, distrus de bombe in SiriaFoto: Captura YouTube

"Aviata americana l-a distrus. Aviatia rusa nu are nicio legatura, informatiile culese arata clar acest lucru", a sustinut Riad Haddad intr-un interviu acordat televiziunii publice Rossiya 24, difuzat luni seara.

Potrivit diplomatului sirian, acuzatiile americane sunt "o manifestare a razboiului informatic care a inceput inca din primele zile ale conflictului din Siria".

ONU a afirmat luni ca tiruri de rachete au "ucis aproape 50 de civili, inclusiv copii, si au ranit numeroase persoane" in "cel putin" cinci unitati medicale si doua scoli, la Alep si Idleb, in nordul Siriei.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon, care a denuntat "incalcari flagrante ale dreptului international", nu a atribuit responsabilitatea tirurilor de rachete, insa o organizatie nonguvernamentala (ONG) siriana a apreciat anterior ca acestea "probil (sunt) ruse".

Statele Unite au denuntat aceste bombardamente, Departamentul de Stat condamnand, intr-un comunicat virulent, "brutalitatea regimului al-Assad" si punand "la indoiala vointa si/sau capacitatea Rusiei de a ajuta la oprirea acestuia".

MSF a anuntat ca cel putin sapte persoane au fost ucise si ca alte opt au fost date disparute in urma tirului asupra spitalului sirian pe care-l sustine in regiunea Maaret al-Noomane, la aproximativ 280 de kilometri nord de Damasc.

Organizatia sustine in total 153 de spitale in Siria, dintre care cinci au fost atinse in atacuri aeriene de la inceputul acestui an.

Alte bombardamente, se pare tot ruse, s-au soldat cu zece morti, inclusiv trei copii, la Azaz, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.