Patru jurnalisti americani au fost arestati in Bahrain, in timp ce relatau despre evenimentele organizate cu ocazia aniversarii revoltei publice din 2011, fiindca "au furnizat informatii false ca erau turisti", anunta politia din Bahrain, potrivit agentiei de presa AP, citate de Mediafax.

Politia din Bahrain a confirmat ca a retinut, duminica, patru cetateni americani pentru ca "au furnizat informatii false ca erau turisti", in timp ce unul dintre ei a participat la atacuri impotriva fortelor de ordine. Ambasada americana din Manama a anuntat luni ca a fost informata despre arestarea celor patru cetateni americani in Bahrain.

Potrivit politiei din Bahrain, o femeie si trei barbati au fost retinuti. Duminica, politia a arestat un fotograf care lucra cu grupul de jurnalisti, au precizat pentru AP doi martori.

Mai tarziu, in cursul noptii de duminica spre luni, politistii au inconjurat zona, au facut verificari, in urma carora au arestat alte trei persoane, potrivit martorilor.

Potrivit unui comunicat ala Ministerului de Interne din tara, unul dintre jurnalisti "purta o masca si participase la atacuri impotriva fortelor de ordine alaturi de alti protestatari in Sitra".

Jurnalistii ar fi intrat in tara saptamana trecura, joi-vineri, cu vize de turisti.

"Cel putin unul dintre cei arestati a venit in tara in calitate de angajat al unei institutii de presa internationala, dar nu s-a inregistrat in aceasta calitate si a fost implicat in activitati ilegale", precizeaza Ministerul de Interne din Bahrain, fara a preciza despre ce activitati ilegale este vorba.

Bahrain solicita jurnalistilor straini sa obtina vize speciale inainte de a intra in tara pentru a putea relata, dar le permite cetatenilor din mai multe state, inclusiv SUA, sa solicite vize de turisti la sosire.

Obtinerea unei vize pentru jurnalisti poate dura cateva zile daca este aprobata, dar activistii sustin ca autoritatile au refuzat acordarea de astfel de vize in cazul unor jurnalisti de la izbucnirea protestelor din 2011.

Bahrain s-a confruntat cu o serie de proteste violente in februarie 2011. In cea de-a patra zi de proteste, 17 februarie 2011, au avut loc cele mai intense confruntari din aceasta serie, iar patru persoane au murit si alte 300 au fost ranite.