Slovenia va reduce intrarea migrantilor pe teritoriul ei, anticipand masuri similare din partea Austriei, a anuntat duminica Ministerul de Interne intr-un comunicat citat de AFP. Cele doua tari membre ale UE si spatiului Schengen au devenit principalele rute de tranzit pentru migrantii ce traverseaza Balcanii catre Europa de Vest.

Austria, care a continuat sa-si inaspreasca pozitia privind criza migratiei in ultimele saptamani, anuntase duminica ca in aceasta saptamana ca impune restrictii de intrare la principalul punct de frontiera cu Slovenia. Anticipand aceste masuri, Ministerul sloven de Interne a anuntat, duminica, ca restrictioneaza intrarile pe teritoriul sloven.

Potrivit televiziunii de stat, restrictiile ar urma sa intre in vigoare luni dimineata si numarul de migranti ce trec in Austria prin punctul de frontiera de la Sentilj va putea fi redus la 1.000 pe zi. Hermann Muhr, purtatorul de cuvant al Ministerului austriac de Interne, a confirmat duminica pentru AFP ca ''o serie de masuri restrictive vor fi anuntate in aceasta saptamana, inclusiv o cota zilnica de migranti, in conformitate cu ceea ce Germania deja este pe punctul de a face".

Guvernul austriac a anuntat in ianuarie ca urmeaza sa limiteze la 37.500 numarul solicitantilor de azil acceptati in Austria in 2016, de doua ori mai putin decat 90.000 anul trecut.