Secretarul de stat american John Kerry a declarat sambata ca sanctiunile impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene ar trebui sa fie mentinute atat timp cat este necesar, in contextul in care unele tari europene, intre care Franta, au in vedere ridicarea sanctiunilor in vara acestui an, informeaza Agerpres citand AFP.

Foto:

"Sunt increzator in faptul ca Europa si SUA vor ramane in continuare unite, pentru mentinerea sanctiunilor atat timp cat este necesar si pentru cresterea asistentei necesare Ucrainei", a afirmat Kerry la Conferinta pentru Securitate de la Munchen.

"Alegerea pentru Rusia este simpla: aplicarea integrala a acordului de la Minsk (pentru reglementarea crizei ucrainene), sau sa continue sa faca fata sanctiunilor penalizatoare economic", a adaugat secretarul de stat.

Pe 24 ianuarie, ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, a declarat la Moscova ca Franta are in vedere o ridicare in vara acestui an a sanctiunilor care vizeaza sectorul bancar, petrolul si domeniul apararii ruse.

In replica la sanctiunile care i-au fost impuse, Rusia a instituit un embargo pe majoritatea produselor agroalimentare europene.