Magnatul Donald Trump, favorit sa devina candidatul republican in scrutinul prezidential din SUA, a apreciat, intr-un interviu, ca "Franta nu mai este ceea ce era", precizand ca are mereu o arma asupra sa si ca, daca s-ar fi aflat la Paris cand au fost atentatele, ar fi impuscat teroristi.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Franta nu mai este ceea ce era; Parisul nu mai este ceea ce era. Am prieteni francezi care imi spun ca de multe ori au sentimentul ca nu ar mai fi la ei in tara cand viziteaza diverse locuri", a declarat Donald Trump intr-un interviu acordat publicatiei conservatoare Valeurs Actuelles, citeaza Mediafax.

"Se intampla ceva foarte grav la nivelul islamismului radical si trebuie sa intelegem despre ce este vorba. Am multi prieteni musulmani cu care am vorbit si care sunt de acord cu mine", a spus Donald Trump.

Referindu-se la atentatele comise pe 13-14 noiembrie 2015 la Paris, unde membri ai retelei teroriste Stat Islamic au omorat 130 de persoane, Trump a apreciat ca lectia pe care Franta ar trebui sa o invete ar trebui sa fie in primul rand dreptul cetatenilor de a avea arme de foc.

"Franta are legi extrem de stricte privind portul armelor. Eu am permanent asupra mea o arma de foc. Eu va pot spune ca, daca as fi fost in sala de concerte Bataclan sau la vreo cafenea, as fi deschis focul", a precizat Trump.