Coreea de Nord a anuntat ca da afara toti sud-coreenii din zona industriala Kaesong, condusa impreuna de cele doua tari, si a acuzat ca decizia Seulului de a suspenda operatiunile dupa lansarea de racheta de duminica este “o declaratie de razboi”, transmite Reuters.

Sudul se retrage din zona industriala comuna cu NordulFoto: Captura YouTube

Nordul a declarat parcul industrial - simbol in ultimul deceniu al cooperarii celor doua tari rivale - drept zona de control militar, potrivit agentiei ce tine legatura cu Seulul, citata de agentia de stiri oficiala KCNA.

Zeci de camioane sud-coreene deja se intorceau in tara joi dimineata, pline cu bunuri si echipament, dupa ce Sudul a spus ca se retrage din Kaesong.

“Actul de suspendare a operatiunilor de catre grupul de marionete este impardonabil, cautand motiv in testul cu bomba nucleara si in lansarea unui satelit de catre Coreea de Nord”, a declarat Comitetul Nordului pentru Reunificarea Pasnica a Coreei.

Phenianul se refera frecvent la Sud ca fiind marioneta Statelor Unite si, la fel de des, il acuza de acte de razboi impotriva lui.