Un caine din rasa pudel a fost salvat joi dupa ce a fost blocat cateva zile intr-o cladire din Taiwan prabusita in timpul cutremurului cu magnitudinea de 6,4 grade de la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit unei stiri locale citate de agentia de presa DPA, citata de Agerpres.

Echipele de salvare au confirmat ca 53 de persoane au fost gasite decedate in ruinele unui complex rezidential cu 17 etaje din orasul Tainan, prabusit in timpul cutremurului.

Cifra mortilor din urma seismului a ajuns la 55, insa 83 de persoane sunt inca date disparute, potrivit Centrului pentru operatiuni de urgenta. Ultimii oameni gasiti in viata dupa colapsul cladirilor, au fost scosi din moloz luni. Efortul de cautare si salvare este inca in curs de desfasurare. Pudelul salvat joi tremura, insa dupa primele aparente nu era ranit, potrivit sursei citate. Un alt caine, un maltez alb, fusese salvat miercuri.

Trei fosti directori ai companiei care a construit complexul rezidential au fost arestati marti seara, pe fondul suspiciunilor ca aceasta constructie nu a respectat standardele de siguranta, informeaza agentia DPA.