Politia italiana a efectuat miercuri, in Sicilia, o vasta razie in cadrul unei operatiuni internationale impotriva unui puternic clan al mafiei condus de femei, recurgand la zeci de arestari. Peste 500 de politisti au participat la acest raid impotriva clanului Laudani, in regiunea Catania, in colaborare cu autoritati similare din Germania si Olanda, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei italiene, scrie Agerpres.

Trei femei, supranumite cele "trei regine din Caltagirone", dupa numele unui oras situat in apropierea portului sicilian Catania, conduceau cu mana de fier acest grup mafiot, ocupandu-se in special de toate 'aspectele financiare': Maria Scuderi (51 de ani), Concetta Scalisi (60 de ani) si Paola Torrisi (52 de ani).

Caderea lor a fost provocata de un membru al familiei, devenit informator al politiei.

Suspectii arestati erau cautati pentru asociere cu mafia, extorcare de fonduri, trafic de droguri si posesie de arme ilegale. In total, 109 mandate de arestare au fost emise miercuri: 80 dintre persoanele vizate au fost arestate, 23 se aflau deja in inchisoare, iar sase sunt date in urmarire generala, potrivit politiei.

Procurorul Michelangelor Patane a explicat ca familia Laudani dispunea de numeroase arme de toate tipurile, intre care doua aruncatoare de grenade, care urmau sa fie utilizate impotriva unor magistrati sicilieni, tentativa dejucata de un alt informator al politiei care le-a dezvaluit ascunzatoarea: un garaj de pe una din pantele Etnei, vulcanul cel mai inalt din Europa.

Acest clan este suspectat ca s-ar afla la originea unei serii de violente comise in anii 1980, inclusiv uciderea unui gardian de inchisoare si a unui avocat care refuzase sa se lase mituit