¬Seful statului major al armatei nord-coreene a fost executat, scrie miercuri presa sud-coreeana, in conditiile in care regimul lui Kim Jong Un a lansat o campanie de epurari si executii in randul esantionului superior de la Phenian, scrie AFP.

Armata lui Kim Jong UnFoto: Hotnews

Ri Yong-Gil, seful statului major al Armatei Populare a Coreei, a fost executat la inceputul acestei luni pentru ca ar fi infiintat o factiune politica si pentru coruptie, a anuntat agentia Yonhap, citand o sursa familiarizata cu problemele nord-coreene.

Aceste informatii vin pe fondul tensiunilor puternice intre cele doua Coreei, dupa cel mai recent test nuclear efectuat de Phenian, urmat de lansarea unei rachete, actiune condamnata puternic de comunitatea internationala care suspecteaza ca a ffost un test cu rachete balistice.

Ri a fost adesea vazut in compania liderului nord-coreean, mai ales in timpul inspectiilor. Insa numele sau nu figureaza in cele mai recente rapoarte ale mass-mediei oficiale nord-coreene privind o reuniune importanta a partidului si festivitatile cu ocazia lansarii rachetei de duminica.

"Aceasta executie sugereaza ca lui Kim Jong-Un ii lipseste siguranta cu privire la propria sa autoritate asupra puternica armata a tarii sale", a declarat sursa pentru Yonhap.

"Aceasta arata, den asemenea, ca regimul de teroare al lui Kim continua", a adaugat sursa.

Agentia de informatii sud-coreeana (NIS) de la Seul a refuzat sa comenteze informatiile.