Republicanul Donald Trump si democratul Bernie Sanders sunt castigatorii alegerilor primare din New Hampshire, Hillary Clinton, considerata marea favorita la democrati, inregistrand o prima infrangere zdrobitoare in aceasta campanie imprevizibila, noteaza AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

De asemenea, John Kasich, guvernatorul statului Ohio, a produs surpriza, clasandu-se pe locul al doilea la republicani. Senatorul de Florida Marco Rubio s-a clasat abia pe locul al cincilea.

Bernie Sanders, senator "democrat-socialist" in varsta de 74 de ani, care si-a inceput campania in urma cu noua luni, fara mare sustinere si fara multi bani, a obtinut 59% din voturile democratilor, fata de doar 39% pentru Hillary Clinton, potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a 75% din voturi.

La republicani, miliardarul Donald Trump a castigat cu 34% din voturi.

Hillary Clinton a castigat primele alegeri primare, desfasurate in statul Iowa, avand atunci cateva voturi in plus fata de Bernie Sanders (49,8% la 49,6%).

La republicani, senatorul ultra-conservator de Texas Ted Cruz a castigat cu 27,7% in fata lui Donald Trump (24,3% din voturi). Pe locul 3 a venit Marco Rubio, cu 23,1% din voturi.

Dupa alegerile din Iowa, miliardarul populist Donald Trump a cerut repetarea alegerilor in primul stat american in care s-a votat pentru primare, acuzandu-l pe Ted Cruz ca a castigat prin "frauda" acest scrutin in randul republicanilor.