Un libian care a solicitat azil in Malta a fost arestat preventiv de autoritatile din aceasta tara, fiind acuzat ca a violat o tanara unguroaica in varsta de 27 de ani sambata, in orasul maltez Paceville. Ezzedin Salem Elaoud, in varsta de 26 de ani, originar din Tripoli, a pledat nevinovat la acuzatiile care i se aduc - viol si vatamare corporala - scrie Maltatoday.com.

Tanara unguroaica, care a avut nevoie de ingrijiri la spital, l-a identificat pe imigrantul libian ca fiind agresorul sau, inainte ca acesta sa fie retinut de politisti.

Avocatii imigrantului libian au sustinut insa ca acesta si victima sa ar fi intretinut relatii sexuale cu acordul tinerei unguroaice, iar aceasta ar fi mirosit a alcool in momentul in care a depus reclamatia.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autoritatilor malteze sa furnizeze informatii complete in acest caz: "Ungaria nu a primit un raport complet din partea autoritatilor malteze, dar ambasada ungara din Roma si consulatul onorific din Malta au confirmat ca un cetatean ungar a reclamat un viol. Ungaria considera inacceptabil ca autoritatile malteze nu au furnizat mai multe detalii despre acest caz", a declarat oficialul ungar, potrivit Mediafax, care citeaza MTI.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a adoptat o serie de masuri drastice impotriva imigrantilor extracomuntari.