O femeie si un barbat au fost salvati, luni dimineata, de echipele de interventie, dintre daramaturi, la doua zile de la producerea cutremurului din sudul Taiwanului, in care au murit cel putin 35 de persoane, informeaza Mediafax citand BBC News.

Cutremur devastator in TaiwanFoto: Captura YouTube

Cei doi au fost scosi de sub ruinele unei cladiri de apartamente la doua zile de la surparea acesteia in timpul cutremurului de sambata din orasul Tainan, din sudul Taiwanului. Femeia a fost prima salvata, fiind gasita langa trupul sotului ei, potrivit oficialilor taiwanezi, iar fiul in varsta de doi ani a fost descoperit decedat in apropiere. La putin timp dupa, a fost salvat si un barbat, relateaza presa locala.

Cel putin 35 de persoane au murit in cutremurul cu magnitudinea de 6.4 grade, cei mai multi dintre acestia se aflau in cladirea Weiguan Jinlong, de 17 etaje. Peste 100 de oameni sunt prinsi sub daramaturi.

Femeia, Tsao Wei-ling, a fost salvata luni dimineata, fiind constienta si transportata la spital. Potrivit oficialilor taiwanezi, 310 persoane au fost salvate duminica noapte dintre ruinele cladirilor, iar 100 dintre acestea au fost transportate la spital. O fetita de sase luni care a fost scoasa dintre daramaturi a murit cateva ore mai tarziu la spital.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a investiga daca blocul de 17 etaje s-a surpat si din cauza structurii sale. Potrivit primarului orasului Tainan, William Lai, supravietuitorii au acuzat existenta unor "nereguli" in constructia cladirii de apartamente.

Seismul de 6,4 grade s-a produs sambata la ora locala 3.57, la adancimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de orasul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing si la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan. Zona cea mai afectata de cutremur este orasul Tainan, unde cel putin 11 cladiri rezidentiale s-au prabusit.