Comori de arta din colectiile regilor Saxoniei au inceput sa revina la Palatul Regal din Dresda dupa refacerea acestui important obiectiv turistic, cu sapte noi galerii deschise in cladire pana la sfarsitul lunii urmatoare, la 70 de ani dupa distrugere, relateaza Agerpres citand agentia germana de presa DPA.

Palatul, sau Residenzschloss, a ramas doar o ruina dupa bombardamentele devastatoare ale aliatilor din 1945 si un nou interior a fost construit pana in 2013.

Turisti din intreaga lume ce vin in orasul german Dresda vor putea vizita o noua expozitie dupa 19 martie dedicata "Lumii in jurul anului 1600". Regii saxoni erau mari colectionari de armuri, de tot felul de arme si tinute militare, noteaza DPA.

Noua expozitie se deschide la doar sapte luni dupa Cabinetul Numismatic, una dintre cele mai mari colectii numismatice din

Europa cu aproape 300.000 de piese.

Palatul Regal este refacut ca un palat al artelor si stiintelor cu colectiile de monede, de stampe, desene si fotografii pentru a fi primele pe deplin instalate.

Arhitectii au proiectat galeria dupa acelasi plan ca palatul vechi, dar au adaptat incaperile pentru a functiona ca spatiu muzeal.

Costurile de constructie pentru cele sapte noi galerii au totalizat 16,1 milioane de euro (17,4 milioane dolari), adauga DPA.