Autoritatile medicale din Salvador au inregistrat 13 nasteri de copii fara microcefalie din mame infectate cu virusul Zika, a informat joi ministrul sanatatii, Violenta Menjivar, citata de EFE, scrie Agerpres. Nu au fost precizate datele acestor nasteri.

Potrivit titularei Ministerului Sanatatii (Minsal), de la detectarea virusului in tara, in noiembrie, au fost inregistrate 159 de cazuri de femei insarcinate care au fost testate pozitiv cu Zika.

"Le vizitam pe toate acasa, toate au fost supuse unor controale ultrasonografice si toate au fost controlate si inspectate de (specialisti de la) Ministerul Sanatatii", a declarat ea presei.

Totusi, Menjivar a tinut sa fie precauta, subliniind ca virusul Zika a fost detectat in noiembrie iar la nasterile din august (2016) vor exista mai multe informatii. Potrivit datelor Minsal, intre decembrie 2015 si ianuarie 2016 au fost contabilizate 7.138 cazuri suspecte de Zika.

Autoritatile Minsal au recomandat recent "femeilor la varsta fertila" sa evite sa ramana insarcinate intre 2016 si 2017 ca urmare a legaturii Zika cu malformatiile prezente la nou-nascuti