O martora protejata care a anuntat politia unde se afla unul dintre autorii atentatelor teroriste din Paris afirma ca se simte "abandonata" de Franta, intr-un interviu difuzat joi si care a declansat o ancheta pentru punerea in pericol a unei vieti umane, scrie AFP.

Dupa atentatele din 13 noiembrie (130 de morti), "Sonia" (un pseudonim) a contactat fortele de ordine pentru a le anunta despre prezenta intr-o suburbie pariziana a lui Abdelhamid Abaaoud, unul dintre prezumtivii organizatori ai atentatelor. Acest jihadist a fost ucis la cinci zile de la atentate, intr-un asalt al politiei.

"Nici macar nu pot spune ca viata mea nu mai e la fel, nu mai am o viata", a povestit la radio RMC "Sonia", aflata sub protectia politie. "Nu mai am viata sociala, nu mai am de munca, nu mai am prieteni, nu mai am familie. Am fost rupta de restul lumii", se plange ea.

Prietena cu Hasna Aitboulahcen, verisoara lui Abdelhamid Abaaoud, tanara femeie a insotit-o pe aceasta in suburbia pariziana dupa atentate fara a sti ca se va intalni cu jihadistul belgiano-marocan.

In discutia cu reporterii RMC, femeia a povestit ca Abaaoud i-a povestit ca a venit in Franta impreuna cu refugiatii sirieni si se pregatea de noi atentate care urmau sa vizeze un centru comercial, un comisariat si o cresa.

"Toti cei care difuzeaza interviuri, care fac galagie pe marginea acestui subiect, in loc sa trateze discret subiectul, asa cum ne straduim sa o facem, isi asuma riscuri", a acuzat joi la radio Europe 1 ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Justitia franceza a anuntat ca a deschis o ancheta pentru punerea in pericol a unei vieti umane, care vizeaza si un articol publicat de saptamanalul Le Point.