Miliardarul populist Donald Trump l-a acuzat miercuri de "frauda" pe senatorul Ted Cruz, care a castigat alegerile republicane din Iowa, si a cerut repetarea scrutinului in primul stat american in care s-a votat pentru primare, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Avand in vedere frauda comisa de senatorul Ted Cruz in caucus-ul din Iowa, trebuie organizata o noua alegere, sau rezultatele lui Cruz invalidate", a scris Trump pe contul lui de Twitter.

Donald Trump era dat castigator de sondaje in Iowa, dar a fost nevoit sa se multumeasca cu locul doi luni seara, cu 24,3% din voturi, fata de 27,7% pentru senatorul ultra-conservator din Texas. Marco Rubio a strans si el 23,1% din voturi.

"Ted Cruz nu a castigat la Iowa, a furat. De asta sondajele s-au inselat atat de mult si de asta a avut mai multe voturi decat se anticipa", a adaugat Donald Trump, pe reteaua de socializare.

Miliardarul il acuza pe Cruz ca a afirmat chiar inainte de scrutin ca Ben Carson, un alt candidat republican, paraseste cursa si i-a invitat pe alegatorii acestuia sa "voteze pentru Cruz".

"Multi oameni au votat pentru Cruz in loc de Carson din cauza acestei fraude a lui Cruz", a adaugat Trump.

La democrati, scrutinul a fost castigat oficial de Hillary Clinton, dar cu o marja atat de stransa (49,8% la 49,6%) incat adversarul sau Bernie Sanders nu a acceptat oficial infrangerea.

Sanders nu a exclus sa conteste rezultatul.

"Pentru a va spune adevarul, caucus-ul din Iowa este atat de complicat incat nu e sigur 100% ca nu am castigat", declara aceasta, miercuri dimineata, la NBC.