O chinezoaica a avut incredibila surpriza sa descopere ca era singura pasagera a unui avion, in timp ce se intorcea acasa, pentru sarbatoarea de Anul nou lunar, declansand comentariile invidioase ale compatriotilor sai, dintre care aproape 100.000 erau blocati in garile din Canton, din cauza vremii nefavorabile, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Domnisoara Zhang a postat pe retelele sociale fotografii din uimitorul sau zbor care avea ca destinatie chiar orasul Canton.

Imaginile postate pe contul sau Sina Weibo o arata pe tanara pozand vesela in mijlocul scaunelor goale la bordul zborului Wuhan-Canton al companiei China Southern.

Avionul sau a avut o intarziere de 10 ore iar ceilalti pasageri au plecat cu zborurile precedente, astfel incat Zhang a ramas singurul pasager.

Experienta a fost "tuhao", a spus ea pe internet, facand referire la popularul si ironicul termen al argoului care desemneaza noi milionari chinezi si viata lor luxoasa.

Revenirea chinezilor la familiile lor pentru Noul an lunar - care incepe in 8 februarie in acest an - este adeseori descris ca cea mai mare transhumanta umana din lume si umple de pasageri garile, aeroporturile si drumurile tarii.