O explozie urmata de un incendiu au fortat un avion comercial sa aterizeze de urgenta pe aeroportul international din Mogadishu, relateaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pilotul crede ca a fost vorba de o bomba. Un expert in aviatia care a analizat fotografiile gaurii din fuzelaj spune ca pagubele provocate corespund unui dispozitiv exploziv.

Doua persoane au fost usor ranite iar cei 74 de pasageri si membri ai echipajului au fost evacuati dupa ce avionul a aterizat in siguranta, marti, a afirmat un oficial somalez, Ali Mohamoud.

Informatii neverificate afirma ca o persoana a cazut prin gaura provocata de explozie. Mohamed Hassan, un ofiter de politie din localitatea apropiata Balad, a declarat ca locuitorii au gasit cadavrul unui barbat in varsta care ar fi cazut din avion.

Cursa, operata de Daallo Airlines si care avea ca destinatie Djibouti, a fost nevoita sa aterizeze la cateva minute dupa ce decolase de pe aeroportul din Mogadishu.

"Cred ca a fost o bomba", a declarat pilotul, Vladimir Vodopivec, citat de cotidianul belgradean Blic. "Din fericire, comenzile de zbor nu au fost afectate astfel incat am putut reveni si ateriza pe aeroport. Nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva in cariera mea de pilot. Am pierdut presiunea in cabina. Multumesc lui Dumnezeu ca s-a terminat cu bine", a spus pilotul de 64 de ani.