Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a declarat miercuri ca va trimite instructiuni ca avionele sa evite zonele ce ar putea fi afectate de racheta pe care Nordul ar urma sa o lanseze, transmite Reuters.

Coreea de Nord ameninta cu o noua rachetaFoto: Captura YouTube

Ministerul a spus ca instructiunile vor fi valabile pentru perioada 8 - 25 februarie, in care Coreea de Nord a sustinut ca va lansa un “satelit de oservare a Pamantului”.

Tot miercuri, ministerul de externe chinez a transmis ca Beijingul este extrem de ingrijorat de plaurile Phenianului. Purtatorul de cuvant al institutiei a declarat ca tara sa a cerut Coreii de Nord sa manifeste retinere.

Japonia si-a plasat armata in alerta pentru a dobora orice racheta nord-coreeana ce ar ameninta-o.

Japonia a decis deja sa-si desfasoare sistemul de aparare antiracheta sol-aer PAC-3 in trei baze din aglomeratia urbana Tokyo, a anuntat ministrul apararii Gen Nakatani.

Datele oferite de Phenian sugereaza ca regimul vrea sa lanseze acest satelit la 16 februarie cu ocazia aniversarii liderului defunct Kim Jong-Il, tatal actualul lider Kim Jong-Un, noteaza France Presse.

Acest anunt urmeaza zvonurilor din ultimele zile cu privire la pregatirea unui test de racheta balistica, un alt pas spre obiectivul Phenianului de a dobandi rachete nucleare, incalcand rezolutiile ONU.