Cinci barbati si o femeie, care s-ar fi aflat in punctul de a pleca in Siria pentru a se alatura jihadistilor si care sunt suspectati ca planuiau sa comita atacuri asupra unor cluburi de swingeri, au fost retinuti in regiunea orasului Lyon, au declarat surse judiciare pentru AFP.

Cei cinci barbati, cu varste intre 22 si 37 de ani, si femeia in varsta de 20 de ani au fost retinuti in cadrul unei anchete antiteroriste, potrivit sursei.

Acestia sunt suspectati ca voiau sa plece in Siria si ca si-ar fi cumparat deja bilete de autocat pentru a ajunge in Istanbul prin Bulgaria, a precizat sursa.

Nu au fost gasite arme in timpul perchezitiilor aflate in desfasurare marti dimineata, iar elementele informatice si telefonice nu au fost inca analizate. Retinerea se poate face pentru o perioada de 96 de ore, inainte ca suspectii sa fie dusi in fata judecatorilor antiteroristi.

La originea anchetei, deschisa la inceputul lunii decembrie, se afla informatii care alertau cu privire la un proiect al unora dintre suspecti de a efectua "actiuni violente" in Franta, "in special asupra unor cluburi libertine", a indicat sursa, confirmand o informatie facuta publica de postul de televiziune BFMTV. Aceste elemente nu au fost deocamdata facute publice de anchetatori.

Unii dintre suspecti se aflau deja in atentia serviciilor de informatii franceze din cauza apartenentei la miscarea islamista radicala, insa nu au fost condamnari pentru astfel de fapte, a adaugat sursa.

Peste 1.800 de francezi au legaturi, la ora actuala, cu retelele jihadiste din Siria si Irak, fie ca au mers in regiune, intentioneaza sa mearga sau se afla pe drum catre aceste zone ori inapoi catre Franta, a precizat in data de 18 ianuarie procurorul Parisului Francois Molins.