UPDATE ora 10:30 Senatorul ultraconservator de texas Ted Cruz l-a devansat pe miliardarul Donald Trump, favoritul sondajelor, la alegerile primare republicane din Iowa. Ted Cruz a obtinut in jur de 28% din voturi, in fata lui Donald Trump (24%). Pe locul al treilea, la mica distanta, s-a clasat Marco Rubio, cu 23%. In tabara democratilor, Hillary Clinton si Bernie Sanders sunt la cvasi-egalitate, dupa numararea a 94% din circumscriptii: 49,8% pentru Clinton si 49,6% pentru Bernie Sanders, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Democrata Hillary Clinton il devansa luni pe rivalul sau Bernie Sanders, in timp ce Marco Rubio a inregistrat un salt in tabara republicana, la doua ore de la inceperea primului vot la primarele prezidentiale din Iowa, scrie AFP, citat de Agerpres.

La orele 21.00 (03.00 GMT), Hillary Clinton il devansa pe Bernie Sanders cu un punct punct, dupa numararea a circa 79% din voturi.

Fostul secretar de stat obtinuse 50% din voturi, fata de 49% pentru Bernie Sanders, iar Martin O'Malley 1%.

In tabara republicanilor, ultraconservatorul senator de Texas Ted Cruz il devansa cu patru puncte pe miliardarul si regele sondajelor Donald Trump, in timp ce Marco Rubio reusise o ascensiune spectaculoasa, dupa numararea a 97% din voturi, potrivit CNN.

Ted Cruz obtinuse 28% din voturi, Donald Trump 24%, iar Marco Rubio 23%.

Primele voturi la primarele americane au inceput sa fie exprimate luni seara in Iowa, pentru a-i departaja pe candidatii la prezidentiale din fiecare partid, transmite AFP.

In tabara democratilor, alegatorii din Iowa au avut de ales intre Hillary Clinton, Bernie Sanders sau Martin O'Malley.

Republicanii s-au pronunta pentru unul dintre cei 12 candidati, printre care miliardarul Donald Trump, senatorul de Texas Ted Cruz sau Marco Rubio.

Fostul guvernator de Maryland Martin O'Malley a decis sa se retraga din cursa pentru investitura democratilor in urma rezultatelor slabe obtinute in Iowa, anunta CNN.