Renault a inaugurat luni prima sa uzina in China, producatorul auto francez intrand tardiv pe cea mai mare piata auto din lume care cunoaste o mare revigorare in ultimii ani scrie AFP. "Acesta este primul pas mare" pentru dezvoltarea Renault "pe o piata esentiala unde a fost practic absenta", a declarat CEO-ul Renault, Carlos Ghosn, in timpul unei ceremonii desfasurate la fabrica inaugurata in metropola Wuhan, in centrul tarii.

Rezultatul unui parteneriat cu constructorul chinez de automobile Dongfeng, uzina de la Wuhan are o capacitate de productie de 150.000 de vehicule pe an, care ar urma sa creasca treptat.

Initial, fabrica va asambla modelul Kadjar, cel mai nou "crossover" Renault, intr-o versiune usor modificata pentru a atrage consumatorii chinezi, foarte atasati de masinile 4x4.

"Vedem o explozie pe piata auto din China si nu se va opri aici. Am ajuns tarziu, dar cu produsul potrivit", arata Jacques Daniel, directorul fabricii din China.

Vanzarile de masini in China au crescut cu 4,7% anul trecut, la 24,6 milioane de unitati, dar cu toate acestea marcheaza o incetinire fata de cresterile de 14% si, respectv, 7% inregistrate in 2013 si 2014.