9 cetateni americani au arestati in Arabia Saudita pentru presupuse legaturi cu terorismul, a anuntat duminica un ziar saudit. Washingtonul, un aliat al regimului de la Ryad, a confirmat ca este la curent cu aceste informatii, insa a refuzat sa faca alte comentarii, scrie AFP.

"Suntem la curent cu informatiile privind arestarea mai multor cetateni americani in Arabia Saudita", a declarat un resposabil din cadrul Departamentului de Stat, sub protectia anonimatului.

"Departamentul de Stat isi asuma cu seriozitate responsabilitatea care ii revine de a ajuta cetatenii americani din strainatate. Din considerente ce tin de respectarea vietii private, nu putem face alte comentarii", a adaugat resposabilul american.

Potrivit cotidianului Gazeta Saudita, cei 9 americani fac parte dintr-un grup de 33 de suspecti, dintre care 14 sauditi, arestati saptamana trecuta in regat. Din grupul de suspecti mai fac parte un cetatean din Yemen, doi din Siria, unui din Filipine, unul din Emiratele Arabe Unite, unul din Kazahstan si unul din Palestina.

Presa locala nu a precizat daca aceste arestari au legatura cu gruparea jihadista Statul Islamic, autoare a unor atentate sangeroase in ultimul an in Arabia Saudita.

In total, 532 de suspecti de legaturi cu Statul Islamic si de planificarea unor atentate sunt interogati de politie sau au fost deferiti justitiei in Arabia Saudita.