Cu cel putin 45 de persoane au fost ucise si 110 ranite, duminica, intr-o tripla explozie "de origine terorista" produsa in apropierea moscheei siite Sayeda Zeinab de la sud de Damasc. Observatorul sirian pentru Drepturile Omului sustine ca este vorba despre 47 de morti, printre care multi civili, iar bilantul ar putea creste, multi raniti fiind in stare grava. Cele 3 eplozii "sunt de origine terorista", doua comise de kamikaze si una cu ajutorul unei masini-capcana, scrie AFP.

Moscheea Sayeda Zeinab, situata in sud-estul capitalei siriene, gazduieste mausoleul uneia dintre nepoatele lui Profetului Mohamed. Multi siiti din Iran, Irak, Golful si Liban merg acolo in pelerinaj.

In februarie 2015, moscheea a fost tinta unui alt atac sinucigas care a ucis patru persoane si a ranit 13 la un punct de control din apropierea altarului. In aceeasi luna, o explozie a vizat un autobuz cu pelerini siiti libanezi care vizitau locul, omorand cel putin noua persoane intr-un atac revendicat de al-Nosra, filiala siriana a gruparii al-Qaida.