Un mecanic al companiei EgyptAir, al carui var este adept al Statului Islamic din Siria, este suspectat ca a plasat o bomba la bordul avionului de pasageri rusesc care a explodat in octombrie deasupra desertului Sinai din Egipt, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prabusirea avionului a fost revendicata de Statul Islamic, insa Egiptul a anuntat pana acum ca, oficial, nu exista dovezi ca avionul ar fi fost doborat de teroristi.

Este "foarte probabil" ca un membru sau simpatizant al gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) sa fi plasat o bomba in Airbusul rus care s-a dezintegrat deasupra peninsulei egiptene Sinai, spunea pe 10 noiembrie anul trecut seful diplomatiei britanice, Philip Hammond.

Un satelit american cu infrarosu a detectat ceea ce pare a fi o explozie la bordul avionului rusesc prabusit in Peninsula Sinai, provocata de o bomba sau de combustibilul din rezervor, au declarat pe 4 noiembrie oficiali americani din domeniul apararii.

Avionul de tip Airbus A321 al companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri si sapte membri ai echipajului, s-a prabusit pe 31 octombrie 2015, la scurt timp dupa decolarea din Sharm el-Sheikh, intr-o zona din Peninsula Sinai unde Egiptul se confrunta cu insurgenta islamista.