​Declaratiile de vineri ale sefului diplomatiei franceze, Laurent Fabius, privind o eventuala recunoastere, de catre Franta, a statului palestinian in cazul esecului unei conferinte internationale pe tema conflictului israeliano-palestinian, ii incurajeaza pe palestinieni sa nu se implice in gasirea unei solutii pentru acest conflict, a declarat sambata un inalt responsabil guvernamental israelian, sub protectia anonimatului, potrivit AFP.

"Aceasta declaratie (a lui Laurent Fabius - n.red.) ii incita pe palestinieni sa pastreze impasul. Negocierile nu se pot tine si nu este posibil sa ajungem la pace in aceasta maniera", a adaugat responsabilul guvernamental palestinian.

Franta va relansa rapid proiectul unei conferinte internationale pentru "a conduce la solutia a doua state", Israel si Palestina, a declarat vineri seful diplomatiei franceze Laurent Fabius, citat de AFP. Fabius a adaugat ca Franta va recunoaste statul palestinian daca eforturile Parisului din urmatoarele saptamani de a debloca impasul dintre israelieni si palestinieni vor esua.

Potrivit sefului diplomatiei de la Paris, Franta, in calitate de stat membru al Consiliului de Securitate al ONU, are responsabilitatea de a incerca sa continue eforturile de gasire a unei solutii cu doua state la criza dintre Israel si palestinieni.

Regretand ca "din pacate, colonizarea continua", Fabius a mai declarat ca in caz de esec al acestei initiative, "trebuie sa ne luam responsabilitatea recunoscand statul palestinian". El a reamintit ca a evocat in noiembrie 2014 in Adunarea Nationala franceza aceasta perspectiva a solutiei a doua state si ca, in lipsa unui succes, Franta va recunoaste statul palestinian.