Un cuplu de profesori universitari din Londra, heterosexuali, care luptau in justitie pentru dreptul la o uniune civila, rezervata prin lege doar homosexualilor, a pierdut procesul in fata Inaltei curti de justitie, vineri, scrie AFP.

Rebecca Steinfeld, 34 de ani, si Charles Keidan, 39 de ani, parintii unui copil de 8 luni, au cerut sa fie inregistrati drept un cuplu la primaria din Chelsea.

Dar ofiterul starii civile i-a refuzat, argumentand ca Actul de parteneriat civil din 2004 este rezervat doar cuplurilor homosexuale.

Cuplul a estimat ca aceasta afirmatie este incompatibila cu legile privind egalitatea si ca este victima unei masuri "discriminatorii".

Dar judecatorul le-a respins cererea, autorizandu-i insa sa se prezinte cu dosarul in fata Curtii de Apel, avand in vedere "marea sa importanta".

Rebecca Steinfeld a confirmat ca va ataca sentinta in apel, pentru ea si pentru cele peste 36.000 de persoane care au semnat o petitie de sustinere.

"Am recurs la acest demers deoarece guvernul britanic ne impiedica, pe noi si pe alte mii de cupluri heterosexuale, sa alegem o uniune civila si noi dorim sa schimbam asta", a explicat ea.

Actul de parteneriat civil a fost adoptat in 2004 in Marea Britanie. Casatoria homosexuala a fost autorizata in 2013 in Anglia si in Tara Galilor si in 2014 in Scotia. Ea nu a fost insa autorizata in Irlanda de Nord.