O tanara daneza in varsta de 17 ani care a folosit un spray iritant pentru a scapa de o tentativa de viol, in apropierea unui centru de migranti, ar putea fi amendata, scrie thelocal.dk.

Tanara a declarat politiei ca a fost atacata in centrul orasului Sonderborg miercuri, in jurul orei 10 seara, de un barbat cu pielea inchisa la culoare si care vorbea engleza. Acesta a trantit-o la pamanti si a incercat sa ii dea pantalonii jos. Ea a reusit insa sa scape de atac dupa ce a folosit un spray iritant.

"Este ilegal sa detii si sa folosesti sprayuri iritante, deci e probabil sa fie sanctionata pentru asta", a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale, Knud Kirsten, pentru TV Syd.

Barbatul care a atacat-o pe tanara a reusit sa fuga. Tanara risca o amenda de circa 65 de euro.

Mai multe cazuri de agresiune sexuala au fost raportate in ultima luna in Sonderborg, femeile afirmand ca au fost agresate de solicitanti de azil.

Nu se stie daca barbatul implicat in aceasta tentativa de viol este un refugiat.

In urma acestor evenimente, un club de noapte din Sonderborg a interzis accesul clientilor daca acestia nu pot vorbi daneza, engleza sau germana. Alte cluburi din Danemarca au decis sa adopte aceleasi reguli.