Hillary Clinton, care candideaza la investitura Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite, a declarat ca l-ar propune pe Barack Obama pentru un post de judecator la Curtea Suprema, daca ar fi aleasa presedinte, relateaza ABC News, citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

In cadrul unui eveniment de campanie desfasurat marti la Deocorah, in statul Iowa, Hillary Clinton a fost intrebata de un alegator daca ar lua in considerare posibilitatea de a-l numi pe Barack Obama la Curtea Suprema, in cazul in care va deveni presedintele SUA.

"Ce idee grozava! Nimeni nu mi-a sugerat asta pana acum, imi place!", a raspuns candidata la investitura democrata, care a fost secretarul de Stat al lui Barack Obama. "S-ar putea sa aiba alte cateva lucruri de facut, dar va spun, este o idee grozava", a continuat ea.

Clinton a mai afirmat ca urmatorul presedinte ar putea numi pana la trei judecatori la Curtea Suprema si a revenit la posibilitatea desemnarii lui Obama.

"Cu siguranta as lua asta in considerare", a spus ea in fata multimii de 450 de persoane. "Este sclipitor si poate sustine un argument, a fost profesor de drept, asa ca are toate atuurile", a subliniat ea.

"Insa va trebui sa avem un Senat (controlat de Partidul) Democrat pentru a obtine confirmarea lui, asa ca va trebui sa ma ajutati cu asta, bine?", a precizat Hillary Clinton.