Premierul moldovea Pavel Filip a solicitat ministrului Finantelor de la Chisinau suspendarea din functie a sefilor de la Serviciul Vamal, SFPS si Politia Economica, transmite Agora.md.

Pavel FilipFoto: gov.md

"Controalele se desfasoara cu abuzuri uriase, uneori se desfasoara de 3-4 ori pe saptamana", a acuzat Filip, care a spus ca investitorii se informeaza inainte si renunta sa vina din cauza acestei situatii.

"Avem informatii ca se plateste mita in proportii enorme, lucru care poate fi confirmat de orice agent economic. Vreau sa solicit organelor de drept sa investigheze cazurile. Solicit suspendarea din functie pe perioada anchetei a tuturor sefilor acestor institutii si a persoanelor vizate in ancheta", a declarat Filip.

Seful Executivului a mentionat ca a primit informatii din care rezulta ca se fac controale excesive asupra agentilor economici, au loc intimidari, se cere mita.

"Ma refer, in mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Serviciul Vamal, dar si la Politia Economica", a precizat acesta, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

In acest context, Pavel Filip a propus introducerea unui moratoriu, pentru o perioada de trei luni, la controalele organelor de stat, iar in aceasta perioada Guvernul va crea reguli clare care sa defineasca activitatea acestor institutii.

"Noi am promis de la bun inceput ca acest Guvern va incepe rapid sa repare nedreptatile impotriva cetatenilor. Nu vom inchide ochii atunci cand exista nereguli. Vreau sa facem ordine", a declarat Filip.