O pasare care a zburat dintr-o rezervatie nationala israeliana peste granita in Liban a fost capturata de localnici fiind suspectata de spionaj, a anuntat autoritatea israeliana pentru rezervatii naturale, potrivit The Guardian.

Autoritatea israeliana pentru Parcuri si Natura a fost anuntata telefonic de niste cetateni cu privire la niste informatii postate pe Facebook si imagini cu un vultur cu un inel de identificare israelian si transmitator de pozitie capturat de niste persoane din orasul Bint Jbeil (sudul Libanului), e precizat o purtatoare de cuvant, Tali Tenenbaum.

"Datele care ni s-au transmis arata un vultur legat cu o franghie de catre localnici care scriu ca il suspecteaza de spionaj israelian se pare ca din cauza unui transmitator care era atasat de el", noteaza autoritatea israeliana.

"In secolul al XXI-lea, ne asteptam ca oamenii sa inteleaga ca animalele salbatice nu sunt periculoase. Speram ca Libanul il va elibera", se mai arata in comunicat.

Din informatii care au aparut ulterior in spatiul publica reiese ca pasarea a fost eliberata dupa ce s-a stabilit ca nu reprezinta o amenintare.